OPG ČORIĆ
MIBPG.000177478

Krčić 4
10291 Prigorje Brdovečko

01/33-97-65

098/98-199-48

092/170-18-38

 

GAVEZ

 

Biljni melem  “GAVEZ”

 

      Svježi korijen gaveza sadrži:  Alantoin 0,6-0,8%, sluz, taninsku kiselinu, eterično ulje, najmanje osam pirolizidinskih akaloida 0,3-0,4% (simfitin, ehimidin, heliosupin, intermedin, lasiokarpin, likopsamin, acetillikopsamin).
       U tradicionalnoj medicini raznih naroda gavez su smatrali biljkom sa izuzetnim svojstvima zacjeljivanja, koja je korištena prilikom lomova kostiju. Gavez ima dugu povijest primjene kao površinski agens za poboljšanje zacjeljivanja rana, čireva na koži, iščašenja i uganuća, modrica, posjekotina i ugriza. Gavez posjeduje reputaciju anti-inflamatornog agensa kod raznih osipa. Korišten je također i za otekline u slučajevima artritisa.
       Melem gaveza djeluje putem alantoina koji je aktivator rasta stanica. Alantoin ubrzava zarastanje rana, obnavljanje slomljenog koštanog tkiva, kao i tetiva oštećenih uslijed iščašenja i uganuća. Ovo je moguće zahvaljujući brzoj difuziji alantoina kroz kožu i okolna tkiva.
       Melem gaveza omogućava brzi nestanak hematoma i podljeva, tako što dovodi do hemolize eritrocita u oštećenom tkivu.
        

       SASTAV: Vaselinum album (vazelin bijeli), Adeps lanae anhydr.(lanolin bezpesticidni), Paraffinum liquidum (parafin), Cera flava (pčelinji vosak), Apricot kernel oil press (hladno prešano ulje sjemenki marelica),  Lavandulae officinalis (eterično ulje lavande), Symphyti radix (svježi korijen gaveza).

         NAČIN PRIMJENE: nanosi se u malim količinama, u tankom sloju, 2 do 3 puta dnevno - po potrebi i češće.

         PODRUČJA PRIMJENE:

 • kod uganuća, iščašenja, nategnuća mišića i tetiva, kontuzija (nagnječenja), hematoma (podljeva), oteklina: mazati što češće.
 • kod svih vrsta sportskih ozljeda
 • –kod reume i otečenih zglobova (artritis), artroze, gihta: često mazati.
 • –kod bolova u zatiljku, smetnji u prokrvljenosti i oštećenja kralježničkih   pršljenova, problema sa venama: mazati što češće.
 • –kod loma kostiju, izljev krvi: pomaže spajanju rana i brzo zacjeljuje, ublažuje upalu kože i olakšava bolove kod zgnječenog tkiva, mazati što češće
 • –svježi ožiljci: redovito mazati dok ožiljci potpuno ne nestanu
 • –cirkulacija: pospješuje optok krvi, proširuje krvne žile kože.
 • –kod kostobolje, bolova badrljaka nakon amputacije, upale kostiju, upala pokosnice: često mazati
   

     NUSPOJAVE: kod preosjetljivosti na pojedino bilje ili sastojak melema, rijetko su moguće reakcije na koži i sluznici. U tom slučaju preporuča se prekinuti sa uporabom melema.

         NAČIN ČUVANJA: sobna temperatura, daleko od dohvata djece.

         ROK TRAJANJA: 5 godina,  najbolje upotrijebiti do datuma otisnutog na dnu kutije.

         PAKIRANJE: kutija 50 ml

         CIJENA: 70,00 kuna
 

       KORISNA UPOZORENJA:

 • Melem gaveza ne smije se gutati obzirom na moguću hepatotoksičnost pirolizidinskih alkaloida.
 • Pirolizidinski alkaloidi se praktički ne resorbiraju kroz kožu  pa površinska primjena melema gaveza ne uključuje nikakvu opasnost.
 • U slučaju otvorenih i dubokih rana, ne nanosite melem gaveza na otvorene  i krvareće rane. U ovim slučajevima melem treba nanositi na okolnu neozlijeđenu kožu.
 • Da bi se izbjeglo formiranje apscesa, ne nanositi melem gaveza u slučaju dubokih rana prije nego se proces zacjeljivanja unutarnjeg dijela rane ne privede kraju.