OPG ORI
MIBPG.000177478

Kri 4
10291 Prigorje Brdoveko

01/33-97-658

098/98-199-48

092/170-18-38

 

O alergijama

ALERGIJE

       Dolazak toplijeg vremena, kojeg smo svi toliko željno ekali, alergiarima je donijelo mnoge probleme. Cvatnjom drvea poela je sezonska alergija. Mnogi ljudi muku mue sa (mrcanjem, kihanjem, svrbeom, peenjem u oima - samo su neki od simptoma koji ih prate.

       Alergijske bolesti dinog sustava osobito se javljaju u mlaoj dobi, izmeu 7 i 20 godine, te nakon 40 i 50 godine ivota.
       Najea je bolest alergijski rinitis, odnosno upala sluznice nosa kao reakcija na alergene, koja s vremenom moe prijei u astmu, zahvaajui i donje dine  putove.

       Pelud je siuna estica, velika tek dvjestoti dio milimetra. Kad je udahnemo, zalijepi se za sluznicu nosa, gdje bubri, te pukne. Iz nje izlaze bjelanevine, koje uzrokuju preosjetljivost.
          Kod alergijske preosjetljivosti dolazi do upale sluznice, pa su simptomi slini simptomima prehlade.

       Sezonske alergije izaziva pelud stabala, trava i korova. Pelud poinje potkraj zime, kad pone cvatnja stabala i traje sve do duboke jeseni. Ve od polovice veljae poinju cvasti stabla lijeske i johe.
        ijeska, joha, breza i hrast najei su uzronici peludne alergije. Slijedi cvatnja vrbe, jasena, graba, bazge, a u travnju i svibnju sve do polovice lipnja, cvatu trave. Krajem ljeta, sve do kraja rujna, cvate korov, a najagresivnija je ambrozija.

       Postoje i cjelogodinje alergije na kunu prainu, tj. na grinje iz kune praine, potom na dlaku kunih ivotinja, te na plijesan i drugo.

       Za lijeenje alergija, lijenici prepisuju tablete, no one su na alost, i tetne. Alergiari ih moraju uzimati, da bi mogli disati.

       Ali ipak i za to postoji rjeenje, a to je melem VITAMEL univerzal, izra‘en na tradicionalan nain, na bazi ljekovitog bilja, ne sadri konzervanse, kortikosteroide, umjetne arome i boje i stabilizatore.

       Njegovo koritenje provodi se tako , da ukoliko oi suze ili peku, potrebno je svakodnevno mazati one kapke i nestane suzenje kao i upala oiju, , tj. konjunktivitis. Ako grlo pee, mae se prednji dio vrata.

       Sada dolazi najvanije, a to je sluznica nosa. Melem VITAMEL univerzal se primjenjuje tako to se vrlo tanko, sa kaiprstom, iznutra namae sluznica nosa do vrha - ne samo početak.
          Mae se onoliko puta da moete normalno disati. Nekima nije dovoljno tri puta dnevno mazati, nego je potrebno i ee. Pri tome nema kontraindikacija.
       Melem
VITAMEL univerzal je zapravo brana alergenima. Tako se uspostavlja prohodnost nosa i sinusnih kanala.